понеділок, 30 січня 2017 р.

Не будьмо байдужими!!!

На захист мовно-літературної освіти в Україні


   
У Верховній Раді зареєстровано петицію «На захист мовно-літературної освіти в Україні». Автор петиції – Марина Мирончук. Підставою для петиції став проект злиття української та зарубіжної літератури в один предмет, який готує Міністерство освіти і науки України. Ця новація закінчиться тим, що буде знищено предмет української літератури, а нову літературну дисципліну почнуть викладати колишні вчителі російської мови й літератури. «З огляду на постколоніальний, посттоталітарний та постлінгвоцидний стан українського суспільства, агресію Російської Федерації проти держави Україна вважаємо, що ідея інтеграції цих предметів, що видається як перспективна освітня новація з опорою на досвід європейської (зокрема, польської) школи, фактично є нищенням національної системи мовно-літературної освіти», – говориться в петиції. 

    Після втечі з України Дмитра Табачника в Міністерстві освіти і науки позалишались його люди, які за гроші Росії займаються шкідництвом національним інтересам. Раніше з шкільного курсу хотіли вилучити історію України, з’єднавши її з всесвітньою історією, а зараз за цією ж схемою хочуть вилучити українську літературу. 
    Зібрано 278 підписів для ініціювання депутатських слухань щодо ходу реформи шкільної мовно-літературної освіти. Щоб запустити в дію петицію, потрібно до 24 квітня зібрати 24 722 підписи, авторизувавшись на сайті Верховної Ради:https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/2066
Кому не байдужа доля освіти в Україні і якості виховання нових поколінь, прошу підтримати петицію.

1 коментар:

  1. Закінчиться тим, що ніяка взагалі література не буде вивчатись. Школярі не будуть знати рідної української, і будуть лишені задоволення насолоджуватись однією із найбільш захоплюючих дисциплін - зарубіжною літературою. Це міг придумати лише той востаннє відкривав художню книгу на уроці читання в молодших класах! Він, очевидно,рахує, що досить і просто букваря!

    ВідповістиВидалити